30 Ocak 2012 Pazartesi

Moda Hayatımızın Her Noktasında

Günümüzde Moda oldukça popüler bir hal almaya başladı. Artık insanlar giyinsem yeter derdinden çıkıp modaya uygun bir şekilde giyinebilme arzusu ve çalışması içine girdiler. Konu hakkında geriye doğru bir bakış yaptığımızda çok değil bundan 5-10 sene öncesinde bu kadar yoğun bir şekilde modaya zaman ayırmadığımızı göreceksiniz.

Ancak devir değişiyor, insanlar günceli daha iyi takip edebiliyor, her noktadan bilgi alabiliyor. Bu da modayı takip etmeyi kolaylaştırıyor elbette ki. Son dönemde TV ekranlarında da görmeye alışlık olduğumuz "Bugün Ne Giysem" , "Bana Ne Giysem Yakışır" tarzı programlarda kadınların modaya bakış açısını ve modaya yönelik çalışmalarını etkilemeye başladı.

Orada izlediği kişilerde beğendiği elbiseleri almayı veya oraya çıkarak yarışmayı düşünür hale geldi. Birçokları için Moda Şehri halini alan Paris ülkemizden de bu sebeple büyük bir ilgi görmeye başladı. Belki gidip göremiyoruz ancak internet üzerinden, moda üzerine yayın yapan kanallar üzerinden modaya yakın durmaya çalışanlar tarafından oldukça fazla takip ediliyor diyebiliriz. Günümüzde erkeklerde fazla olmasa da kadınlarda bu moda alışkanlığı oldukça ileri bir boyuta taşınmış durumda. Hatta birçok bayan modaya uygun olabilmek için senelik olarak elbise alıyor ve bir önceki sene aldığı elbiselerin, hatta bir ay önce aldığı elbiselerin yüzüne bile bakmıyor. Bu durum bir anlamda ekonomide bir rahatlama meydana getiriyor ve kadınların özellikle hazır giyim ürünlerine para yatırmasına sebep oluyor. Ancak belli bir gelir seviyesinde olan aileler için bu tarz bir moda yakalama çalışması çoğunlukla borçlar yüzünden sekteye uğrayabiliyor. Televizyon üzerinden veya internet sayfalarından gördükleri çeşitli elbise, ayakkabı, çanta gibi ürünlerin modelleri ni akıllarında tutan ya da çıktısını alan birçok bayan yakınlarında bulunan veya kendi çalıştıkları terzilere de bu elbiseleri diktirmek için başvurabiliyor. Ya da satışının yapıldığı mağazaları bulmaya veya internet üzerinden satın almaya çalışıyor.

Son dönemde artış gösteren durumlardan bir tanesi de indirim sitelerinin artması ve bu sitelerden kadınlara yönelik ürünlerin oldukça fazla satış rakamlarına ulaşması oldu. Birçok isim yapmış süreli indirim sitesi üzerinden bazen aynı fiyata bazen ise oldukça uygun fiyata satışı yapılan ürünler kadınlar tarafından kapış kapış satın alınıyor. Buda modaya düşkün bayanların internet üzerinden de aktif bir şekilde modayı ve bu tarz ürünleri taklip ettiğinin bir göstergesidir elbette ki. Günümüzde modaya yönelik her türlü çalışmanın hızla artması birçok web sayfasının da modayı gerek yerli gerekse yabancı kaynaklardan takip ederek kullanıcısına sunmasına sebep olmuştur. Moda Şehri ismi ile şuan kullanımda olan ve ziyaretçilerine son moda ürünleri gösteren, ünlü tasarımcıların son koleksiyonları hakkında bilgi veren, ürünlere nasıl ve nerelerden sahip olabileceğiniz gibi detaylar ile sizi zahmetten kurtaran birçok site vardır. Kısacası Moda ve Modaya Uygun Giyinmek birçok bayan için oldukça önemli bir görevdir. Buna bağlı olarak hayata geçen projelerde bu görevde bayanların yanında yer almaktadır. Bol modalı seneler...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder