3 Şubat 2012 Cuma

Türküler, türku sözleri

Türküler değil midir bizi biz yapan aslında. Gelişen ve değişen uzay çağında değişimden en az etkilenen sanıyorum ki onlar. Hala Anadolu kokuyor, hala içten ve samimi dizeler barındırıyor.

İşte bizi biz yapan türkülere günümüzde çok daha fazla ihtiyacımız olabiliyor. Gülmek için, ağlamak için; kimi zaman kederlenmek için dinlediğimiz türkülerimizi bize ait olduğu için seviyoruz belkide. Bu sebeple her an türküleri dinlemek ve kültürümüzü daha yakından tanımak isteyebiliyoruz. Bu noktadan bizim de ilgi alanımız olan teknoloji elbette ki devreye giriyor.

Artık internet siteleri üzerinden türkülerimize ulaşmak, türkülerimizi dinlemek ve değerlerimizi kavramaya çalışmak çok daha kolay bir hal aldı… Türkü ve türkü sözleri alanında uzmanlaşmış çalışmalardan olan Türkü Dostları sitesi editörlerinden Evren Seçkal ise konu hakkında bizimle şu düşünceleri paylaştı:

"Aslında Türkü, sadece bir şarkı türü değildir, bir ezgidir, bir ağıttır; kimi zaman biraz haşarılıktır… Anadoludur, anadolu insanıdır türküler… Türkü sözleri iyi incelenirse acımızda var onlarda, aşkımız da var; unutulmayacak anılarımız da… Türkü sözleri hakkında uzun süredir yaptığımız araştırmalar ve paylaşımlar sonucunda çok olumlu dönüşler almaktayız ve birçok kişi türkü sözleri ve anlamları üzerine yaptıkları çalışmaları bize ulaştırmaya devam ediyor; herkese teşekkürü bir borç biliriz."

Evren Bey'in sözlerine tamamiyle katılmakla birlikte teknolojinin değerlerimizi unutmaya sebep olmadığını, görüldüğü gibi Türkü Dostları sitesi gibi çalışmalar sayesinde bizi bize daha yakın kıldığını belirtmek durumundayım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder